Veel gestelde vragen | Verklarende termen | Algemene voorwaarden

Beurs Flanders Expo Gent

Beursdeelname European Floor & Wall Exhibition, Flanders Expo Gent – 13-14-15-03-2016

U vindt ons op stand 8446

Albafloors (B) startte in 1976 als producent van bladen van tekentafels en tekenborden voor architecten en tekenaars. Albafloors was de eerste in België met samengesteld eiken parket. Samengesteld parket was een innovatie van Albafloors die voortspruitte uit de noodzaak een andere weg in te slaan na de opkomst van CAD/CAM die de verkoop van tekenborden vanaf 1990 in ijltempo deed dalen. Albafloors is al meer dan 26 jaar leverancier van hoogwaardig parket en terrasvloeren.


Na de overname door Jan Hillewaert waait er een nieuwe wind. Het bedrijf is gespecialiseerd in afwerking van parket en beschikt over een ruime voorraad in diverse formaten met hoogwaardige afwerking. Deze belangrijke troeven zullen beter gepromoot worden naar bestaande en nieuwe klanten. Op de aanstaande EFWEX beurs heeft Albafloors een stand en kan men  alvast kennis maken met de nieuwe collecties met speciale afwerkingen.
Kwaliteitspartner met klanten in binnen- en buitenland Zakenman Jan Hillewaert nam enkele maanden geleden Albafloors over. De Bruggeling heeft een verleden als directielid en bestuurder bij Alcatel, Thomas Cook, Picanol en de Joris Ide Group en is eigenaar van een gasoliebunkerbedrijf in Zeebrugge.  Hij leerde Albafloors kennen en geraakte overtuigd van het potentieel.  Jan Hillewaert:“ op basis van een marktonderzoek via Devroe & Partners, was het snel duidelijk dat het bedrijf een ruim scala aan kwaliteitsproducten biedt voor de professionele parketsector.  De belangrijkste klanten zijn bouwbedrijven die ook binnenafwerking doen, en ook plaatsers die voor interieurdesigners en architecten werken.”
Meer focus op de professionele klanten Albafloors is een parketonderneming met heel wat troeven maar het was in het verleden te bescheiden in zijn promotie en contacten naar de buitenwereld. Tenslotte vind je zowat overal heel mooie parketvloeren van Albafloors.  Ook op prestigieuze locaties en in het buitenland: onder meer in Parijs, Rijsel, London, Lausanne en in New York.  Onze nieuwe strategie is erop gericht onze diverse troeven  meer uit te spelen naar de markt van professionele klanten.  Tegelijk investeren we in nieuwe parketcollecties met speciale en unieke afwerkingen en gaan we ons ook promoten naar de markt – zo was Albafloors als sponsor van basketbalclub Avanti Brugge al zichtbaar op de lijnbussen in Brugge en op alle bussen regio Aalst, Ninove, Erpe-Mere.” We investeerden ook in de websites www.albafloors.com, www.albafloors.be  en www.eiken-parketvloeren.be.
Ruim en divers aanbod Albafloors, dat op achthonderd meter van de afrit Erpe-Mere langs de E40 tussen Gent en Brussel ligt, biedt zowel samengesteld als massief parket in diverse breedten en lengten. Het samengesteld parket rust op een berken multiplex en komt in toplagen van 2 tot 6 mm. Albafloors investeert in voorraden hoogwaardig onafgewerkt parket en gaat het vervolgens met speciale technieken afwerken in olie, lak en een breed scala kleuren.
Flexibel en snelle leveringen Het bedrijf beschikt over een grote voorraad en speelt heel flexibel in op de noden van zijn klanten.  “Een partij parket afgewerkt op maat kan door Albafloors binnen een termijn van 7 à 10 dagen geleverd worden”, belooft Jan Hillewaert.
Nieuwe collecties Een van de nieuwe collecties is Jean de Bruges, samengesteld eiken parket met een verouderde afwerking en planken in wisselende breedten.  Deze vloer werd onlangs nog geplaatst in B-Taste, de nieuwe overdekte voedingshal op de site van Oud Sint-Jan in Brugge. Omdat B-Taste dagelijks vele honderden toeristen over de vloer krijgt, voorzag men het Jean de Bruges parket met een bijzondere vijflaagse afwerking die de vloer perfect bestand maakt tegen het drukke beloop. Dezelfde vloer werd geplaatst bij Firstline, een klasse interieurzaak te Ukkel en in restaurant Hof Ter Doest te Lissewege.
Beursdeelname Op de parket beurs EFWEX Gent in maart aanstaande zal Albafloors ook met een stand staan en een aantal bijzondere collecties parket presenteren. De eerste beurs deelname wordt een belangrijke stap op weg naar groei.